Френски дизайнер и производител на мебели за 60 години

foire aux questions

Отговаряме на вашите въпроси

Поръчване на

Колко бързо мога да получа мебелите си?

Времето за доставка варира в различните държави в зависимост от географското разстояние от Франция и поръчаните продукти. Френското и европейското производство и мебелите по поръчка ви гарантират качествен продукт, който отговаря на всички ваши изисквания. Предвидете средно 6 седмици за легла, маси и шкафове за съхранение и 12 седмици за столове. Тъй като условията за доставка - в магазин, в пункт за събиране на стоки или вкъщи - и монтаж се различават в различните магазини, ви приканваме да се свържете с най-близкия магазин Gautier.

Къде мога да купя мебели Gautier?

В нашите магазини Gautier: Gautier furniture има над 100 магазина в 30 държави. На място можете да откриете изложбените площи и атмосферата, както и да видите и докоснете мебелите. Нашите консултанти са на ваше разположение, за да ви помогнат.

Повечето от нашите продукти можете да намерите на нашия уебсайт. Можете да съставите свой собствен списък с желания. Ако желаете да поръчате тези продукти, моля, уговорете си среща за посещение на най-близкия магазин: www.gautier.fr/nos-magasins

Можете ли да доставите мебелите ми до дома ми? Или дори да ги сглобите?

Има няколко възможности за доставка както за покупки в магазина, така и за онлайн покупки:

Доставка в магазина (попитайте най-близкия магазин за подробности)

Доставка в пункт за събиране: когато направите поръчката си, ще изберете пункт за събиране и ще получите имейл за потвърждение, който ще ви позволи да проследите поръчката си и ще ви съобщи датата на доставка.

Доставка по домовете (на прага, на пода, в стаята... всичко е възможно)

Доставка по домовете + монтаж: ако изберете опцията за доставка с монтаж, нашата куриерска фирма ще се свърже с вас, за да уговори среща за сглобяване на мебелите ви.

Нашите монтажисти по доставката са обучени в техниките за доставка, монтаж, сглобяване и регулиране. Можете да се възползвате от техните умения, а ние ще ви дадем оферта за доставка и монтаж. Можете да разчитате на нашите франчайз магазини или да следвате маршрута за продажба на уебсайта.

Преди да купите, при обикновена заявка един от нашите специалисти ще дойде в дома ви*, ще направи необходимите измервания и ще ви помогне да изберете решенията за оформление и декорация. Нашите екипи имат задълбочени познания в областта на декорацията и интериорния дизайн и са експерти в областта на продуктите Gautier. Така че можете да сте сигурни, че ще получите правилния съвет.

*Вижте условията в магазина

Имам проект за ремонт. Как мога да получа помощ и какви са стъпките за това?

За всички ваши проекти за интериорен дизайн можете да получите помощ от нашите екипи от монтажници.

Можете да отидете директно в магазина, за да поискате тази услуга, или да си уговорите среща на уебсайта на страницата на най-близкия до вас магазин. Някои магазини ще дойдат до дома ви. Можете също така да си уговорите среща в магазина или чрез видеоконференция. Нашите консултанти моделират проекта в нашия инструмент Gautier Home, за да ви представят визуализации с висока разделителна способност.

Имам проект за ремонт. Мога ли да го извърша директно онлайн?

Благодарение на нашия инструмент Gautier Home можете да реализирате всички свои проекти с визуализация с висока разделителна способност.
Можете да ги създадете сами или да се обърнете за съдействие към консултантите по дизайн в най-близкия магазин Gautier.

След това можете да поръчате мебелите и декорацията си директно онлайн или отново чрез магазин.

Дизайн и качество

Мога ли да обзаведа целия си дом с магазин Gautier?

Нашите магазини Gautier могат да обзаведат целия ви дом със спални, гардероби, холове, дивани, дневни, трапезарии, офиси и декорации. С Gautier не могат да бъдат обзаведени само кухните и баните ви.

Именно с обзавеждането за детска спалня Gautier започва да пише своята история и да изгражда репутацията си. Малко по малко успяхме да разнообразим и разширим гамите си, без да губим от качеството.

В резултат на това нашите дизайнери и създатели превърнаха спалнята в своя собствена - в най-широкия смисъл на думата - последвана от дневната, трапезарията, офиса и т.н. В допълнение към нашите мебели разполагаме с две модулни колекции - "Préface" и "Imagine", които да отговорят на всички ваши нужди.
Опитът и ноу-хауто, които сме развили в продължение на няколко десетилетия, ни позволиха да предложим продукти за (почти) всяка зона на дома.

Приоритет на Gautier е да продължим да правим това, което умеем най-добре, като ви гарантираме възможно най-доброто качество на услугите, най-добрата цена и безупречна безопасност.

Подчертавате качеството на мебелите Gautier. Как можете да докажете и оправдаете това качество?

С 60-годишен опит зад гърба си, през 1994 г. получихме сертификат ISO 9001 за нашата система за управление на качеството, което ни позволи да предоставим 10-годишна гаранция за нашите мебели. Освен това всяка мебел, произведена от Gautier, отговаря на действащите европейски и френски стандарти.

Това е един от лайтмотивите на Gautier: мебелите, и по-специално детските мебели, не допускат никакво сближаване. Именно на тази строгост разчитаме вече повече от 60 години при проектирането на нашите мебели. По време на целия процес на проектиране и производство нашият водещ принцип е ясен: "предпочитаме най-надеждните и подходящи решения, а не мислим за рентабилността".

Получените различни сертификати по ISO (ISO 9001 за контрол на качеството, ISO 14001 за ангажираност към околната среда и OHSAS 18001 за безопасност на работното място) признават ангажираността и високите стандарти на марката, базирана във Венде.

Но най-доброто доказателство за качеството на Gautier остава удовлетвореността на клиентите и благоприятните думи от уста на уста. Повтарящите се причини за удовлетвореност са: дълготрайността на мебелите, тяхната устойчивост на последователно разглобяване и сглобяване, както и качеството на материалите и покритията.

Какви функции за безопасност инсталирате на детските си мебели?

Всички наши продукти са проектирани в съответствие с действащите европейски и френски стандарти за мебели. Например всички наши легла за юноши са оборудвани с предпазни парапети и нехлъзгави стъпала. Логото привлича вниманието ви към съответствието с тези стандарти и указва, че тези високи легла не са подходящи за деца под 6 години.


Gautier се ангажира да приеме ясни и лесни за разбиране обозначения, за да помогне на нашите клиенти да изберат подходящите продукти за своите нужди.
Gautier също така използва своя опит и задълбочени познания за крайните потребители, както млади, така и стари (деца, тийнейджъри, млади възрастни и възрастни), за да разработва и предлага продукти, които отговарят на техните очаквания и поведение във всяко отношение.
Преди да бъдат предложени на нашите клиенти, мебелите ни се подлагат на задълбочени тестове в лаборатория и в условия на употреба.
Gautier отделя голямо внимание на подбора на материалите и компонентите, използвани при производството на мебелите (дървени плоскости, лепила, обков и др.). Например ниската излъчвателна способност на дървените плоскости допринася за по-здравословна и безопасна жизнена среда. Цялото семейство печели от комфорта и спокойствието, включително и децата.

Вие сте френски производител. Произвеждате ли всичките си мебели във Франция?

Произвеждаме 95 % от нашите мебели във Франция, в нашите обекти във Венде. За допълнителните ни серии, които представляват около 5% от всички наши продукти (легла, дивани, столове и др.), разработваме дизайна и стриктно подбираме нашите индустриални партньори според множество критерии за качество, безопасност и опазване на околната среда. От съществено значение е те да споделят същите високи стандарти и да полагат същото внимание при изработката на мебелите, както и ние.

По-голямата част от мебелите ни се произвеждат във Франция, във Вандея (в Le Boupère, Chantonnay и Saint-Prouant), разбира се, по исторически причини, но и за да дадем на клиентите си възможно най-добрата гаранция. При тези условия можем да контролираме стриктно продуктите, които напускат нашите фабрики, и да предлагаме високо ниво на качество.

Избирайки този подход за местно производство, ние също така искаме да ограничим броя на ангажираните хора и обема на необходимия транспорт. По-малък брой посредници означава по-голям контрол върху производствената верига и следователно по-високо качество на по-ниска крайна цена за нашите клиенти.

Далеч отвъд нашите граници това изискване допринася за превръщането на Gautier в еталон, който редовно се цитира и хвали за качеството на своите мебели и услуги. И по свой начин се гордеем, че сме част от износа и развитието на "френското докосване" по целия свят!

Кой проектира мебелите? Откъде идва дизайнът на мебелите Gautier?

В Gautier отделите за проектиране и инженеринг са напълно интегрирани в нашия обект в Le Boupère (85). Всички наши екипи работят ръка за ръка, за да създават мебели, които осигуряват истинско качество на живот.

Източниците ни на вдъхновение и размисъл са многобройни. Естествено, следим отблизо тенденциите в дизайна, интериорната декорация, архитектурата, мебелите и модата, но също така сме много заинтересовани от това как се променя начинът ни на живот. Не може да се отрече, че за 50 години начинът на живот, който водим в ежедневието си, общите ни жилищни пространства (всекидневни, кухни и др.), личните ни пространства (спални, офиси и др.) и цялостната ергономичност на домовете ни са се променили радикално... По същия начин нивото на оборудване метаморфозира интериора ни. Нашите екипи от дизайнери и създатели вземат предвид всички тези критерии по време на процеса на проектиране.

От друга страна, отчитаме и технологичната еволюция на инструментите, за да подобрим функционалността и солидността на нашите продукти. Усъвършенстването на производствените ни методи, съчетано с появата на нови материали, ни позволява да си представяме нови комбинации, нови форми и да поемаме нови технически предизвикателства... И всичко това при запазване на традиционното ноу-хау, което е отличителен белег на качеството на Gautier.

Живот с вашите мебели

Как защитавате мебелите си?

За всички повърхности, които са подложени на ежедневна употреба, нанасяме лак или лаково покритие, което съответства на дизайна на мебелите. Използваме UV лакове и лакове на водна основа с много ниско съдържание на разтворители.

За повърхности, които са по-приятни за окото и за допир. Gautier обръща особено внимание на естетиката на своите мебели и на качеството на техните покрития. За нашите дизайнерски екипи зрението и допирът са сетива, които имат своето достойно място, когато става въпрос за мебели.

За по-здравословни продукти. Лаковете на водна основа, използвани от Gautier, съдържат само малко количество разтворител. Предприемаме всички предпазни мерки, за да ограничим вредността на нашите мебели, защото искаме те да допринасят за благосъстоянието на обитателите на един дом и да са безопасни за използване от възможно най-много хора.

За по-устойчиви повърхности. Повърхността на мебелите Gautier отговаря на строги спецификации. На всеки етап от процеса на проектиране устойчивостта на времето, ударите и ежедневната употреба са основна грижа на нашите проектантски екипи.

Каква е гаранцията на мебелите Gautier?

10-годишната гаранция обхваща цялото ни производство на мебели. Тази гаранция не намалява и не премахва законовите гаранции.

7-годишната гаранция се отнася за нашите ламелни основи и матраци. Тази гаранция не намалява или премахва законовите гаранции.

5-годишната гаранция обхваща конструкцията на нашите дивани, столове и кресла. Тази гаранция нито намалява, нито премахва законовите гаранции.

2-годишната гаранция обхваща тапицерията, тъканите за тапицерия на нашите табла и столове, ставите и електрическите/електронните компоненти на диваните и електронните аксесоари (с изключение на крушките и батериите). Тази гаранция не намалява и не премахва законовите гаранции.

Нашият следпродажбен сервиз е на ваше разположение. Разполагаме с фабрична складова наличност и сме в състояние да заменим всяка дефектна част (табла, панта, дръжка и др.). Приканваме ви да се свържете директно с дистрибутора, който е доставил мебелите ви.

Това ще ви гарантира, че ще можете да се наслаждавате на мебелите Gautier в най-добрите възможни условия в продължение на много години, с пълно спокойствие.

Изгубих инструкциите за сглобяване на мебелите си. Как мога да си ги върна?

Просто ни изпратете имейл на адрес contact@gautier.fr, като посочите събирането и мебелите, за които сте загубили инструкциите.

Мебелите Gautier са проектирани така, че да издържат на изпитанието на времето (при условие че се използват по предназначение) и могат да се сглобяват и разглобяват няколко пъти. Ако сте загубили инструкциите за сглобяване, можем да ви ги изпратим безплатно при поискване на следния адрес: contact@gautier.fr.

Независимо от датата на закупуване, колекцията или модела, ние ще ви предоставим цялата информация, необходима за сглобяването на вашите мебели. Това следпродажбено обслужване е една от многото услуги, които Gautier предлага на своите клиенти, за да улесни тяхното ежедневие.

Потребителски сервиз на ваше разположение

За всякакви други съвети или коментари можете да се обърнете към нашата служба за обслужване на потребители:
02 51 61 41 93

Мебелите ми Gautier бяха повредени, когато ги получих. Как да използвам гаранцията си?

Свържете се директно с дистрибутора, който е доставил мебелите ви.

ПОЛИТИКА ЗА КАЧЕСТВО
Всяко връщане от клиент се взема под внимание от нашите продуктови екипи, за да открием евентуални грешки в дизайна и да подобрим контрола на качеството на нашите продукти... Така че те да ви доставят пълно удовлетворение.

Можете да бъдете сигурни, че частите са на разположение от фабриката, а следпродажбеното ни обслужване е организирано така, че да осигури възможно най-доброто обслужване. Ако въпреки всички грижи, положени при проектирането и производството им, някоя от нашите мебели се повреди (преждевременно изхабяване на плота, счупена панта или дръжка, необичайна крехкост и т.н.), ние се задължаваме да заменим дефектната част или продукт по гаранция във възможно най-кратък срок.

Устойчиви ангажименти

Какво правите, за да ограничите въздействието си върху околната среда?

От няколко години прилагаме глобален подход на екодизайн при производството на нашите мебели: подбираме доставчиците си, използваме дървесина от устойчиво управлявани гори в Западна Франция, използваме лакове с много ниско съдържание на разтворители, използваме повторно дървени стърготини за отопление на обектите си и т.н. Всички тези усилия ни позволиха през 2006 г. да получим сертификат ISO 14001 за нашата ангажираност към околната среда.

По време на етапа на проектиране на мебелите ние разглеждаме и предвиждаме всички критерии за ограничаване на въздействието на бъдещия продукт върху околната среда:

подбор на материали
използване на дървесина от устойчиво управлявани гори,
рециклиране на изрезки,
98 % от производствените отпадъци се рециклират,
избор и оптимизиране на опаковките,
оптимизиран транспорт,
и т.н.
Като част от своя ангажимент за опазване на околната среда Gautier казва "НЕ на мебелите за еднократна употреба". Една мебел трябва да може да се разглобява и сглобява отново, без да има опасност да стане крехка. Ето защо Gautier дава гаранция за тях в продължение на 10 години.

Отделят ли вашите панели формалдехид?

Нашият отдел за научноизследователска и развойна дейност е един от първите в Европа, които произвеждат панели с много ниски емисии. Днес тези панели отделят 2 пъти по-малко формалдехид от най-добрата норма, посочена в европейския стандарт EN 13986. Със съдържание от по-малко от 4 mg/100 g това ниво е близко до естествено отделяното от растенията. Нашият завод също така току-що получи американски сертификат CARB Фаза 2, един от най-взискателните в света.

Формалдехидът е много често срещано химично съединение във въздуха в помещенията, но може да се открие и навън, от много различни източници (домакински готварски операции, изгорели газове, цигарен дим и т.н.). Това съединение е едно от летливите органични съединения, по-известно като ЛОС.

То се съдържа в много видове дървени мебели (за лепене на ПДЧ, ПДЧ, шперплат и др.) и наличието му понякога може да се открие по миризмата, която излъчва (остра миризма, която се усеща дори при ниски концентрации). Колкото по-ниско е съдържанието, толкова по-малък е рискът за здравето. В този случай настоятелно ви съветваме да проветрявате помещението през първите няколко дни след монтажа. С течение на времето миризмата ще се разсее, а емисиите на формалдехид ще намалеят.

Gautier отрано е осъзнала потенциалните вредни последици от това летливо органично съединение и е поела водеща роля в премахването му.

Какво правите с отпадъците си?

98% от производствените отпадъци се рециклират. Дървесните стърготини от производствения процес се използват като енергия за отопление, за да се намали потреблението на невъзобновяеми ресурси. Част от тези отпадъци също се рециклират при производството на нашите панели. Всички останали отпадъци от производствената дейност на компанията се сортират и изпращат в съответните центрове за рециклиране или третиране.

Gautier и нейните екипи винаги са били чувствителни и внимателни към въпросите на околната среда. Управление на ресурсите и суровините, транспорт, използване на материалите, устойчиво проектиране на мебели и управление на отпадъците... На всеки етап се стремим да сведем до минимум въздействието на нашата дейност върху околната среда.

Като използваме отпадъците по този начин, ние свеждаме до минимум загубата и разхищението на природни ресурси. Реален икономически и екологичен ангажимент от страна на Gautier, съчетан с реална полза за нашите клиенти... които по този начин допринасят пряко за по-доброто управление на суровините и ресурсите на нашата планета.

Какво правите за транспорта, за да ограничите емисиите си?

Като произвеждаме собствени панели на място, ограничаваме значително транспорта между нашите обекти. Всъщност дървеният материал се доставя от доставчици, разположени на по-малко от 300 км. Освен това оптимизираме маршрутите си и товаренето на камионите без палети, за да ограничим пътуванията си. И накрая, сключваме споразумения с основните си превозвачи, за да избегнем празните връщания.

Разрастването на нашия бизнес означава, че сме напълно наясно с нашите отговорности. По отношение на околната среда прилагаме глобален подход за екодизайн, за да сведем до минимум въздействието си от проектирането на мебелите до тяхната продажба.

Транспортът е един от ключовите моменти в този подход, тъй като той участва в много етапи: транспорт на суровините, транспорт на произведените във фабриката части, изпращане до магазините Gautier и накрая доставка до клиента.

Това е още една причина да се оптимизира цялата производствена верига.

Все още имате въпрос? Чувствайте се свободни да се свържете с нас!

Вземете експертни съвети
Вашата кошница
Вашата сметка

Можете да влезете или да създадете вашия акаунт.

или

Бързо влизане

Вземете каталога на Gautier вдъхновен!

Вземете каталога

Make an appointment for your project

Free assistance for your customized interior design project

Make an appointment with our interior designers

Получете новия каталог на 2024 г., доставен на вашия Врата!

Бъдете вдъхновени от разглеждането презНашите колекции от вашия комфорт салон.

Вземете каталога