Френски дизайнер и производител на мебели за 60 години

Нашата история

През 1960 г. производителят на мебели Патрис Готие и За да стартирате гама от легла за деца. Водени от своята страст и предприемаческия дух на Аник, те бързо се разшириха Тяхната колекция и започнаха да произвеждат мебели за цялата къща.

Днес Gautier има 750 служители и магазини всички над Франция и в тридесет страни по света.

„Погледнете по -отблизо историята на по -гаджета“

"През 2021 г. ние все още гордо правим френски мебели, проектирани да продължи. Страстта ни е толкова силна, както винаги."
David Soulard - Управляващ директор, Gautier
, 664ba58262388285414764 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

Роден през шейсетте години

  • Дали възрастта за еднократна употреба започна в Шестдесет години?

    В Gautier избрахме естествено, издръжливо дърво.

  • Няма такова нещо като младша спалня?

    Gautier промени всичко това с децата си легла.

  • Хората, които напускат селските райони в трудове?

    Ние се базирахме в Le Boupère в Провинция Vendée.

"Защо днешните млади хора биха искали да живеят Остарял декор, когато имат свои възгледи за модата, музиката и езика? Защо Не трябва ли мебелите да се правят специално за тях?"
Patrice Gautier - Основател
Gautier Kids Tipi Bed
Gautier Kids Tipi Bed
Gautier Kids Rocket Bed
Gautier Kids Rocket Bed
Прилагане на първия Gautier Лого
Прилагане на първия Gautier Лого

Обещаващо начало

През 1965 г. братът на Аник Доминик Soulard тръгва за Бретан да намери нови клиенти със своите рисунки, ръкописни Ценообразуване и торбички с амбиция. Това беше същата година, когато изложихме първите си деца Легла на панаира на мебелите в Париж.

Задвижван от дръзко, един успешен Последва година, което ни позволява да консолидираме растежа си и да набираме нов талант. Нашето семейство започваше да се оформя.

Аник и Доминик Сулард, Париж панаир на мебели
Аник и Доминик Сулард, Париж панаир на мебели
1968

Първото легло на автомобила Gautier, бягство успех

Детската кола леглото стартира Пазарът на детски спални, който все още беше в начален стадий. Бяхме създали цяло Нов въображаем свят за първите ни клиенти (или техните деца, поне)!

, 664ba58278158380732571 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

1970 -те: годините на бума "

Патрис Готие в Отваряне на сайта на Chantonnay през 1972 г.
Патрис Готие в Отваряне на сайта на Chantonnay през 1972 г.

Производство в разгара си

Нещата наистина се ускориха 70 -те години и бързо трябваше да увеличим размера на нашите производствени сайтове. Толкова много Така че ние предложихме работни места на строителите, извършващи работата!

Въздушен изглед на Шантоней Сайт през 1975 г.
Въздушен изглед на Шантоней Сайт през 1975 г.
1972

Първите ни дъщерни дружества в чужбина

Именно през този период направихме Първият ни набег в чужбина. Започнахме да работим с първите си глобални партньори в Иран и Белгия.

"Gautier Style излъчва френска елегантност и е Колкото и популярен да претендира клиентите днес, както и преди 60 години."
Valérie Brin-Soulard - Експортен директор
, 664ba58286bfe825818518 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

80 -те години: Преходните години

Нефтената криза от началото на 80 -те години на миналия век Френският пазар отслабва и доведе до спад в поръчките. Въпреки най -добрите ни усилия и инвестициите, които направихме, преживяхме възходите и паденията на живота като компания и бяха принудени да подадат заявление за фалит два пъти. Но нашите амбиции не свършиха дотук!

Една от нашите известни морска тематика спални, които насърчават децата да мечтаят
Една от нашите известни морска тематика спални, които насърчават децата да мечтаят

Готие държеше на плаване

През 1983 г. бяхме закупени от Инвестиционен фонд. Това беше единственият път в историята на Готие, от който се оттегли Семейният му произход. Но за да поддържа нещата, Доминик Сулард запази позицията си Като мениджър по продажбите, следейки приятелски поглед върху семейния бизнес.

Панаирът на мебелите в Париж през 80 -те години
Панаирът на мебелите в Париж през 80 -те години
1985

Автомобилното легло във Формула 1 в полюс

Продължихме да разрастваме децата си с Нашите легла за автомобилна формула 1. Какъв по -добър начин да вдъхновите хиляди деца и да получите Те (и техните приятели) мечтаят големи?

1988

Gautier спални ви помагат да мечтаете голям, Каквато и да е вашата възраст!

След като вдъхновихме толкова много деца, се обърнахме Нашето внимание към спалните за техните родители - и други възрастни, разбира се! Нашите Добре проектираните, функционални главни спални работеха добре с всеки интериор.

1989

Нова фабрика, за да се гарантира високото на Gautier качество

В момент, когато производството се движеше в офшорка, Възползвахме се от производството на всичко във Франция, проектирайки собствените си дървени панели.

"Въпреки сложния климат, ние разработихме много от нашите водещи продукти през 80 -те години - някои необичайни и някои вечни."
Dominique Soulard - Главен изпълнителен директор, Gautier
, 664ba582998ee540495421 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

Промяна на посоката

Нашето внимание към детайлите и страстта към Нашият занаят бяха възнаградени през 1994 г., когато нашите мебели получиха първото си управление на качеството ISO 9001. '

1999

Първата ни колекция за хол за твоят дом

През нашите 40 години в бизнеса бяхме Слушайки вашите отзиви, затова започнахме да правим мебели за хол и трапезария. Елегантно, удобно и практическо решение за съхранение За цялото семейство! '

"Gautier винаги е бил известен със своето внимание за подробности. От суровините му до завършването му, грижите, полагани на всеки етап на производството е това, което прави качеството на Gautier уникално."
Pierre-Emmanuel Berthault - QSE мениджър
Добре дошли на Доминик Сулард Върнете се в отбора на Gautier през 1999 г.
Добре дошли на Доминик Сулард Върнете се в отбора на Gautier през 1999 г.

Безпрецедентно решение

1999 г. беше повратна точка в нашата История. Тъй като отношенията между акционерите и Доминик Сулард стават все по -често Изпълнен, той беше уволнен. И така започна безпрецедентен основен начин на подкрепа. Работници стачкуваше повече от седмица и след девет дни блокади и високопрофилни Демонстрации, Доминик Сулард купи обратно Готие. Решението беше незабавно Приветствани от служители, които всички дойдоха да го поздравят, когато се върна в фабрики.

Зад този безпрецедентен период В нашата история лежеше решимостта на семейство Готие да остане вярно на неговите ценности (Особено уважение), визията му за качеството и нейния стил на управление.
The Компанията вече беше готова да посрещне предизвикателствата на 21 век.

Речта на Доминик Сулард По време на стачката през 1999 г.
Речта на Доминик Сулард По време на стачката през 1999 г.
Офисите на Gautier и Фабрики в Le Boupère, Vendée
Офисите на Gautier и Фабрики в Le Boupère, Vendée
, 664ba582a931c158902852 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

21 век: ново начало

През 2003 г. ново поколение взе Gautier's юзди, следвайки стъпките на Доминик Сулард. Най -големият му син Дейвид постепенно Започва да управлява компанията, заедно с братята си Арно и Херве и сестра му Валери, който всички стана част от историята на успеха на семейството на Гатие.

Цялото семейство Soulard
Цялото семейство Soulard
Отваряне на първото Магазин Gautier в Гърция
Отваряне на първото Магазин Gautier в Гърция

Смела промяна

Този вятър на промяна донесе с него нови амбиции. Решихме да разтърсим нашия модел на разпространение и да отворим нашия собствени магазини. Това беше основно предизвикателство за нашия #Gautierteam, който трябваше да се преоткрие и поемете нови роли.

Този смел ход се изплати като Нашата промяна в посоката беше изключително успешна! През 2005 г., първият ни франчайзиран магазин отвори вратите си в Ла Рошел, бързо следван от много други във Франция, Канада, Саудитска Арабия, Мароко и другаде.

Но нашите предизвикателства не го направиха Край там! През 2007 г. ние гордо станахме първата френска компания за производство на мебели Да се ​​присъжда ISO 9001, ISO 14001 и OHSAS 18001 Тройно сертифициране. Тези стандарти Демонстрираме нашия ангажимент и за качеството и здравето и безопасността на труда като постоянен ангажимент към околната среда.

Готие в Саудитска Арабия
Готие в Саудитска Арабия
2005

Стартиране на първия ни франчайзиран магазин

Откриването на първия ни франчайзинг Store в La Rochelle сигнализира за началото на чисто нов модел на разпространение. Това Пилотният магазин беше последван от повече от 80 други магазини във Франция и по целия свят.

"Работихме с някои от нашите франчайзополучатели в продължение на много години. С течение на времето сме изградили връзка на доверие; Всички сме страстни за това, което правим и това показва."
Jean-Pierre Cordier - Gautier Network Manager
, 664ba582b8a50096787955 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

2010: Търсенето на адаптивност “

Времената се променяха, както и ние. През последните десет години вие - нашите клиенти - все повече изразихте желание за Персонализирани мебели, пригодени да отговарят на вашия дом. Взехме това на борда и надградихме Съответно нашите производствени и технологични инструменти.

2016 - Le Boupère
2016 - Le Boupère
2016 - Chantonnay
2016 - Chantonnay
2016 - Saint -Prouant
2016 - Saint -Prouant
2015

Обновено предлагане на производствен инструмент по -голяма гъвкавост

Инвестирахме почти 7,5 милиона евро В нова производствена линия, наречена Flex, която позволява ограничени производствени работи. Друг Стъпкайте към персонализиране на нашите мебели, за да отговорим на вашите нужди!

През 2015 г. се заехме да се срещнем Деца на Готие по целия свят.

Вдъхновен от „Моята стая“ от Фотографът Джон Такврай, решихме да демонстрираме любовта си към децата смел проект за среща с деца от цял ​​свят, растящ Горе в спални по гатие.

Научете повече за племето
"Въпреки че масовото производство все повече става Нормата, Gautier е избрала предизвикателството за персонализиране."
Véronique Brochard - Отговарящ за дизайнерския екип
, 664ba582cb157532879045 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

2020 г.
и отвъд

Парижката конвенция Магазин
Парижката конвенция Магазин

Първият ни магазин през 2020 г.

Отворихме първото си построено предназначение Магазин за центъра на града в сърцето на Париж.
Този вдъхновяващ шоурум беше специално Проектиран да отговаря на очакванията на нашите клиенти и да отразява как използват мебели сега.

Първият ни център на града Магазин
Първият ни център на града Магазин
Вдъхновяващо Шоурум с селекция от продукти на Gautier
Вдъхновяващо Шоурум с селекция от продукти на Gautier

Нашата ограничено издание "60-ти рожден ден" колекция

Jiip Bed, преработена версия на леглото за кола по гатие
Jiip Bed, преработена версия на леглото за кола по гатие
Арх шкаф за книги с шампанско завършек
Арх шкаф за книги с шампанско завършек

През 2021 г. ние продължаваме още повече и стартиране на нов напълно автоматизиран производствен завод на нашия сайт St Prouant, Проектиран да създава отделни мебели!
Останете гъвкави и пъргави това е това, което прави нашите 750 служители толкова специални.

2020

Gautier Home

"През 2020 г. стартирахме Gautier Home: \ \ Ексклузивен 3D инструмент, способен да проектира бъдещия ви интериор в Agmented/Virtual \ \ Реалност; Перфектната възможност за Gautier да циментира своите пълномощия като интериор \ \ Дизайнер и ви предлага още по -добри съвети. "

2021

Персонализирани мебели, направени реалност

Нашата фабрика от индустрията 4.0 "партида За да направите отделни парчета по поръчка мебели. Това Флагманът на индустрията ще даде възможност за персонализиране на мебели, за да се срещне с клиентите '' нужди, ограничения и предпочитания, използвайки нашия домашен софтуер Gautier.

"Gautier е горд и страстен, колкото винаги за проектиране на висококачествени мебели за детски спални и останалите от вашите У дома."
David Soulard - Управляващ директор, Gautier
2022

Преминаването на Доминик Сулард

"Доминик почина на 21 юни, \ \2022, след 58 години работа и преданост в рамките на компанията. Ако Готие беше \ на Доминик \ \ Животът, животът на Готие не би бил същият без неговата страст, дързостта му \ \ и особено любовта му към марката. Независимо дали във Vendée или в чужбина той има \ \ остави своя отпечатък върху хората, които са преминали пътя му. "

, 664ba582e5172799754634 ); class="c-decade-header__picture" = '' !== c-decade-header__picture ? sprintf('class="%s"', c-decade-header__picture) : '';

Вероятно сте осъзнали досега, че често ние изместена перспектива, когато се движехме напред и това все още важи и до днес.

Тъй като тръгнахме на това пътуване, нашия семеен дух И ценностите винаги ни са карали да правим това, което е правилно. Имахме някои изненади Начинът, но всички сме по -силни за това.

Сега имаме 72 магазина и магазини в цяла Франция и силно международно присъствие, което расте от много години, с лоялни партньори.

Шестдесет години история и мебели, направени да продължат

#Gautierteam

Вашата кошница
Вашата сметка

Можете да влезете или да създадете вашия акаунт.

или

Бързо влизане

Вземете каталога на Gautier вдъхновен!

Вземете каталога

Make an appointment for your project

Free assistance for your customized interior design project

Make an appointment with our interior designers

Получете новия каталог на 2024 г., доставен на вашия Врата!

Бъдете вдъхновени от разглеждането презНашите колекции от вашия комфорт салон.

Вземете каталога