Френски дизайнер и производител на мебели за 60 години

Повече от зелено

Винаги сме били ангажирани

Вече повече от 60 години уважението към хората и планетата е една от основните ни ценности. Ценности, които са по-важни от всякога и които с гордост защитаваме.

Повече от подход, здрав разум

В Gautier винаги сме били зелени. Далеч отвъд емблематичния цвят на нашето лого, от началото на дейността ни като френски производител на мебели, ние поставяме хората и околната среда в центъра на нашия смисъл на съществуване. Затова е съвсем естествено да правим това, което е важно, за да опазваме ресурсите, да намаляваме въглеродните си емисии и да намаляваме въздействието си върху околната среда.
David Soulard, управляващ директор на Gautier France.

Нашите 3 стълба за екологично отговорни мебели

Загрижени за въздействието си върху околната среда и дълбоко ангажирани с опазването на ресурсите, ние се стремим към екодизайн, като възприемаме подхода на кръговата икономика на всеки етап от производството.

Нашите действия за планетата :

 • 50% рециклирана дървесина и 50% дървесина от устойчиво управлявани гори
 • 100% от нашата дървесина идва от френски гори, разположени на по-малко от 300 км от нашите фабрики
 • Дървесните стърготини от нашите производствени дейности се използват за гориво на нашите котли, работещи с дърва, в продължение на повече от 50 години.
 • На местно ниво засилваме действията си за насърчаване на биоразнообразието: поддържане на жив плет, екопастири в завода ни в Шантоне, 6 пчелни кошера в завода ни в Ле Бупер, финансова подкрепа за асоциацията CETA44, която обучава бъдещи пчелари, и др.

Като семейна фирма ние отдаваме голямо значение на хората, като гарантираме, че нашите 750 служители работят в здравословна, безопасна и уважителна среда, в която предаването на ноу-хау е от ключово значение. Нашите стандарти важат и извън стените на нашите фабрики, за нашите клиенти и за нашия регион.

Нашите действия за мъже и жени : 

 • Създаване през 2012 г. на Cap Métiers - вътрешно училище за обучение, което улеснява предаването на знания.
 • 500 служители, обучени до 2021 г. чрез Cap Métiers
 • Всяка година в нашите екипи се обучават 15 студенти, които са на стаж
 • От 2021 г. предоставяме качествени програми за обучение, признати със сертификат Qualiopi. Научете повече на адрес travail-emploi.gouv.fr

Гордеем се, че проектираме елегантни мебели във Франция, които са създадени, за да издържат дълго. Качеството на нашите мебели, подкрепено със сертификат ISO 9001 и 10-годишна гаранция, започва с избора на местни, устойчиво управлявани суровини.

Нашите действия за здравословни и устойчиви интериори: 

 • 100% от нашите мебели са с екологичен дизайн и 100% френска дървесина
 • Нашите мебели са лесни за разглобяване и сглобяване, за да удължат живота си и да ви помогнат с всички ваши проекти за обзавеждане.
 • Нашите панели са с ниско съдържание на формалдехид
 • Нашите мебели са с гаранция за 10 години

В резултат на доброволен подход имаме честта да получим етикета LUCIE от 2022 г. благодарение на одобрението на независим орган (RSE VAL). Получаването на този етикет е признание за упоритата работа на всички наши екипи, във всяко звено от веригата за създаване на стойност. Но преди всичко това е ангажимент към бъдещето, който поемаме: защото присъждането на етикета за период от 3 години означава да вложим цялата си енергия в още по-голямо усъвършенстване. Съобразен с международния стандарт за социална отговорност и референтната рамка на ISO 26000, етикетът LUCIE подкрепя компании, които са силно ангажирани с действията си по отношение на хората и териториите.

Вашата кошница
Вашата сметка

Можете да влезете или да създадете вашия акаунт.

или

Бързо влизане

Вземете каталога на Gautier вдъхновен!

Вземете каталога

Make an appointment for your project

Free assistance for your customized interior design project

Make an appointment with our interior designers

Получете новия каталог на 2024 г., доставен на вашия Врата!

Бъдете вдъхновени от разглеждането презНашите колекции от вашия комфорт салон.

Вземете каталога